Close

Category Archives Coolt

Jag fick ett litet ryck i förra veckan och impulsköpte mig en Pebble. För er som inte vet vad en Pebble är så är det en smart klocka som kan användas för lite alla möjliga roligheter i kombination med din mobiltelefon. Den funkar även som ett stolt bevis på att du högt värderar din status som singelkille här i livet.

I alla fall så var den inte speciellt dyr med sina 150 dollar, eller drygt 980 kronor, i pris. Expressfrakten på 3-5 dagar kostade sen 20 dollar, men den är valfri. Kör du den vanliga fraktmetoden får du klockan på nån vecka.Pebble är annars inte en förlängning av din mobiltelefon i klassisk bemärkelse, du kan t.ex. inte prata i den och den har ingen touchskärm. Istället sitter det tre knappar på höger sida och en på vänster sida av klockan som används för att styra dom olika sakerna du kan göra. I t.ex. musikappen så används dom tre knapparna på höger sida till att höja/sänka volymen, byta låt samt play/pause. Knappen på vänster sida används alltid som bakåt-knapp i menyerna.

Lite 90-tal med knappar istället för touchskärm kan nog vissa tycka, men samtidigt så kan man alltid använda klockan direkt utan att ta av sig handskarna/hålla armen utanför duschen (klockan är vattentät) vilket jag personligen ser som någonting positivt. Dessutom får det även ner priset med några hundringar också, och det är aldrig fel.

Skärmen på klockan är en svartvit manick med bakgrundsbelysning. Belysningen aktiveras när man trycker på knapparna, alternativt så kan man vifta till lite diskret med handen så lyser klockan upp i 3-4 sekunder. Sjukt smidigt om man bara vill se lite snabbt vad som står på skärmen faktiskt, och tack vare den här funktionen har klockan en batteritid på 5-7 dagar.Men vad använder man en sån här manick till? Personligen så kommer jag få sjukt stor nytta när jag är på möten/kontoret och telefonen ringer. Nu kan man bara kolla lite snabbt på armen och se vem som ringer, och om det då är någon ointressant kan man bara klicka bort samtalet lite snabbt. Det finns även appar för att svara på samtal också, men jag har alltid mitt headset i så det är inte aktuellt för mig.
Sen är det riktigt smidigt med alla notifications som dyker upp. Innan jag hade klockan så kollade jag min klocka mobil flertalet gånger i timmen för att se vad som händer, nu ligger telefonen konstant i fickan och jag kollar bara klockan för att se vad som hänt. Mail, missade samtal, kalenderhändelser, Facebook och allt som visas i din telefon kan skickas till din arm istället.
Sen märkte jag en rätt oväntad grej som jag fullkomligt älskar med klockan: inköpslistor. Förut fick man plocka upp och ner telefonen 170 gånger per shoppingtur, men nu öppnar jag bara Watchnote-appen på klockan och sen kan jag se hela shoppinglistan direkt på armen. Otroligt onödigt säger ni, men prova det så kommer ni fatta hur magiskt det är!

Nackdelar då? Jo, jag har stött på både en och tre stycken. Klockan är väl inte supersnygg, men den funkar. Inget för Stureplan, men samtidigt värderar jag som sagt mitt liv som singel högt så jag har inga intressen där för tillfället.
Sen hade jag extrema problem med att få igång visandet av låttitel + artist från Spotify på klockan. Det funkar inte med den medföljande musikappen utan att man först installerar ett tredjepartsprogram som heter Metafy. Men när det väl lösts, efter en sisådär 2 timmars googlande, funkar nu den delen fint.

Nästa målet är såklart att kombinera klockan med min mobilapp för styrning av hemmet så att lägenheten kan styras direkt från klockan. Det lär nog ta sin lilla tid, men om det är något jag har nu under jullovet så är det väl tid :i

Betyg på Pebble: Fyra av fem Knightrider-bilar
i betyg.

Morgondagens dötid på jobbet (om vi nu får någon) kommer ägnas åt att träna på det där eftersom vi ändå inte får surfa. Ge mig en vecka eller två så fixar jag nog ett tangentbord…

Dessutom kommer jag aldrig behöva ha varesig fickor eller plånbok på mig nåmer. Genialt Steve!
Maby the reason for the creation of the universe, and all the galaxies and all the plants and all the energy and all the dark energy and rest of the stuff is to create whats in this world.

Maybe not. That would be a mildly arrogant viewpoint. So if thats not the purpose of the universe, whats next?”


Det är lite coolt att ligga och lyssna på framtidsutsikterna och teorierna vissa har om framtiden. Kanske blir det inte alls som han säger, men vissa saker av det han säger låter ju för bra för att vara sant. Att man dessutom redan kan genomföra vissa av dom där sakerna gör att man ändå får upp hoppet inför framtiden.
Videon är jäkligt tjock i början, men om ni orkar – se hela klippet. Hans tankar om framtiden är… mindblowing.Vi tackar Esa för klippet (yes) ”
Har gjort en ganska stor uppdatering av sidan inatt, men det är (förhoppningsvis) ingenting ni kommer märka av alls. Nästa sak på uppdateringslistan är att fixa så att ni kan välja på lite fler smileys i kommentarerna.

Senaste veckan har mitt onaturliga intresse för statistik visat sig ganska tydligt, så varför inte fortsätta med statistikporren? Jag tog fram lite nuffror från bloggen inatt och tänkte göra den tillgänglig för er som är intresserade. Det blir dock ingen cool introduktion till detta eftersom jag inte kommer på något häftigt att skriva… Nåja, här kommer i alla fall siffrorna:

Jag har hittills hunnit skriva 630 blogginlägg. Dessa inlägg består av 14 360 rader med text, eller om man så vill en miljon trehundrafyrtioniotusen femhundrasjuttioen (1 349 571) bokstäver fördelade över 175 455 ord.
Som tack för att jag lagt ner sisådär 99% av min vakna tid på att blogga så har ni läsare lyckats bjuda på 387 kommentarer. Utöver det så har jag mottagit hela 74 kommentarer som bestod av rysk Viagra-spam. Ska jag ta det som en hint eller nåt? :f

När det kommer till betygsrösterna så har ni lämnat 158 stycken betygsröster över det senaste halvåret. Det ger ett snitt på ungefär ett betygsklick varannan dag. Bättre kan ni väl?
Klicken är i alla fall fördelade såhär:


5: 102
4: 19
3: 11
2: 3
1: 23

Sammanfattar vi dom där siffrorna så kommer vi fram till att bloggens snittbetyg ligger strax över 4.

Under dom här snart 10 månaderna som bloggen varit igång har 7 585 personer kikat in här. Den här månaden tittar ungefär 100 av dessa personer in en gång per dag för att läsa smöjan jag skrivit.
Ni besökare har sammanlagt lyckats åstadkomma 14 497 dagliga besök, dvs. om du tittar in tio gånger idag och en gång imorgon så har du bidragit till två dagliga besök.

Dagliga besökare-statistiken har ökat successivt hela tiden sen bloggen startade. Första dagen jag hade bloggen uppe (29:e januari) hade jag smått fantastiska 5 besökare – varav en var jag själv :i Idag snittar jag som sagt ungefär 100 besökare per dag. Rekordet ligger på 569 besökare under en dag.
Jag lär knappast bli någon storbloggare, men det är kul med framsteg i alla fall (yes)

Bakom sidan som ni ser utåt så ligger det en jäkla massa kod, närmare bestämt 28 547 rader skriven kod. Översatt till tecken blir det 575 959 stycken. 95% av dessa är skrivna med med mina egna fingrar, resterande 5% är färdig kod som jag tagit in och modifierat från någon annan sida.

Om vi går in på själva skrivandet lite igen så är det ordet jag använder mest i mina inlägg pinsamt nog jag (oops) Skapligt egocentrisk man är… Hela 4 821 gånger har jag tjatat om att jag är jag.
Topplistan över ord är annars rätt så tråkig, orden på plats 2-5 är att, det, och och. Först på sjätte plats kommer den enda riktiga skrällen, i som inte blivit skrivet mer än 2 902 gånger. Jag förväntade mig mer av dig ;)

Och med dom siffrorna avslutar jag det här inlägget (yes)

Inte för att jag gillar dom, men grattis Brage till Superettanplatsen. Det kan nog bli så att man orkar traska ner till Vallen nästa år för att se Brage – Djurgården och Brage – Hammarby (yes)