Close

Category Archives Skutskär

Fortsättning på Skutskär, del 1: Snacka om att välja fel match

Det var alltså dags för invigningen av Imrell och Kaustis Helt Egna Olympiska Spel För Oss Som Inte Riktigt Platsar I Dom Riktiga Olympiska Spelen. P.g.a. dålig biljettförsäljning så hade vi inte råd med vare sig sångare till nationalsången, invigninsceremoni eller medaljer. Detta stoppade dock oss inte.

IoKHEOSFOSIRPIDR-OS var uppdelat i tre deltävlingar:
#Minigolf
#Tennis
#Långgolf

Det var tänkt att minigolfdelen skulle avklaras på onsdagen, tennisen på torsdagen och långgolfen på fredagen. Efter invigningen (som aldrig blev av) så var det då dags för minigolfen. Nu är det viktigt att jag poängterar att Imrell hade både hemmaplan och stor vana av att använda Skutskärs minigolfklubbor. Där har dom nämligen såntdär gummi på bladet på klubban så att det blir inte den där metalliska träffen när man slår.
Gummi på klubban när man utövar svettiga aktiviteter är ju aldrig roligt :<

Jag började första hålet och inledde med en mycket imponerande hole-in-två. Jonas ville inte vara sämre, så han gjorde samma sak. På bilden ovan ser vi honom stajla på det fjärde hålet.
Jag hade dock inte uppfattat det här med reglerna innan tävlingen började. Enligt IoKHEOSFOSIRPIDR-OS-reglerna så vinner den spelaren som har MINST antal slag, detta hade jag ingen aning om. Alltså fortsatte jag min jakt efter den perfekta 126-slags-ronden (7 slag på varje bana).
Jag hade lite otur, och lyckades faktiskt slå 5 spikar (hole-in-ones), men annars kämpade jag på rätt bra.
Jonas däremot, han hade fuskläst reglerna! Han hade alltså full koll på att man skulle ha så FÅ slag som möjligt. Jag dansade runt och psykade honom efter varje hole-in-sju och det verkade fungera grymt bra – han satte ju alla bollar på typ 2-4 slag :i

Imrell tränar spjutkastning med minigolfklubban (den grenen var dock inte med i IoKHEOSFOSIRPIDR-OS) samtidigt som bollen träffar det översta hindret för sjätte gången i rad :i

Efter att ha gått dom 18 hålen på 49 slag och precis hållit undan för Jonas 46 slag var segern ett faktum. Vid prisutdelningen (som anordnades på ett helt tomt Skutskärs IP) hörde jag speakern (jag själv) ropa ut:
Och vinnaren av IoKHEOSFOSIRPIDR-OS första deltävling – minigolf ääääääääääär…”
Samtidigt som speakern (jag) uttalade ”Joooooonas Imreeeeell” tog jag jätteskuttet upp på förstaplatsen för att kunna mottaga (den inbillade) publikens jubel. Snabbt insåg jag vad som hänt, och fiaskot var fullbordat.

”Vad är det som händer!? Jag vann ju!” tänkte jag. Efter en överklagan hos domarna (jag och Imrell) som röstades ner med röstningsresultatet 2-0 så fick jag helt enkelt krypa till korset och erkänna mig besegrad.

Ställningen efter den fösta grenen: 1-0 till Imrell.

Efter denna förödmjukade upplevelse flydde jag helt sonika till USA. Jag ville bara fly från allt och smälta skammen i lugn och ro. Jag hann inte mer än in i landet förrän jag får höra ”Hej, vad vill du ha för pizza då?”…

”Va i hela… Pratar dom svenska i USA!?” tänkte jag. Fan va härligt. Då slipper jag krångla med mina swenglishkunskaper!
Sen började jag fundera vad han menade med det där? Vadå pizza? Borde man inte få visa passet och sånt först? Så jag frågade helt enkelt denna amerikan varför USA har blivit så slappa vid gränskontrollerna.
Snubben jag pratade med tittade konstigt på mig och svarade, med typisk Gävle-dialekt
”Öh, USA? Du är på American Take Away nu…”

Var det därför taxiresan gick så fort? [?] ”Vart ska du” frågade ju chaffuören – jag svarade ”Till Amerika”. Blev nog en miss i kommunikationen där helt enkelt. Inte undra på att resan endast kostade 125 spänn :@ Dessutom tyckte jag att det var något med Frihetsgudinnan som inte riktigt stämde…

Jag hade inte haft ett enda rätt under dagen hittills. Jag hade nyligen förlorat minigolfen och nu åkt till en pizzeria istället för utomlands. Grejt. Lika bra att tröstäta helt enkelt. ”Ge mig en El Taco då” viskade jag med gråten i halsen.

Imrell hade vid det här laget blivit informerad om vart jag höll hus. Alltså var han inte sen med att leta upp mig för att kunna fortsätta trakassera mig för IoKHEOSFOSIRPIDR-OS-tabben. Han beställde en pizza han med, och vi avnjöt dessa i tysthet framför Wimbledontennisen som visades på den ljudlösa TVn därinne.

Sedan begav vi oss till Imrell en sväng. Vi stannade där och vilade upp oss inför morgondagens tennisspelande.
Jag hade ju tidigare satt 19 spänn på en 28-oddsare (med en massa matcher) och hittills såg allt bra ut. Jag hade bland annat spelat på nåt med Major League Baseboll som jag hade noll koll på. Eftersom 5 av 7 matcher hittills var rätt så var spänningen olidlig inför nattens uppgörelse.

Än värre var dock det faktum att en av matcherna jag satt pengar på hade avbrutits! Seppi mot Gik… Gicq… Gikuecuke… seriöst, hur fan kan man heta sådär?
Vid ställningen 2-1 i set till Seppi (som jag spelat som vinnare) och 5-5 i fjärde så avbröts matchen. Katastrof! Alltså fick jag glatt vänta på ett kupongavgörande tills morgondagen.

Vi gick och lade oss, och jag låg vaken tills MLB-matchen nästan var slut. Eftersom jag inte visste vad jag spelat på så var det svårt att avgöra hur det gick, men mitt lag ledde i alla fall med 2-1 efter 8:e inningen (heter det inte så?). Jag somnade lite sådär lagomt nöjd – oddsen för att matchen skulle gå in verkade hoppfulla.

Morgonen efter vaknar jag och tittar kupongen. 7-1 slutade matchen, men jag vet än idag inte alls vad det egentligen var jag spelade på. Kupongen var lite mer en såndär ”Men jag tar några matcher, sätter en liten slant, och håller tummarna”-kupong.

Sen började tennisen igen. Seppi servade. Och tappade sitt game. Helvete! Spricker kupongen på sista matchen så gräver jag ner mig. Fjärde set tog slut på 7 minuter och såklart vanns det av fel spelare – den äcklige fransmannen med det tokfula efternamnet. Lyckligtvis lyckas CP-Seppi vinna sista set med 6-4 vilket gav mig 543 kronor tillbaka på en satsad tjuga. Tack för det.

Efter lite firande (rostade mackor) så var det dags för deltävling 2 i IoKHEOSFOSIRPIDR-OS, nämligen tennis.

I denna deltävling deltog fyra tävlande istället för två, mest för att dom hade någonting jag och Imrell saknade: bollar (öppet mål för diverse ”Haha! Jonas och Kausti har inga bollar”-skämt). Följande deltagare var anmälda till tennisen:

Namn: Jonas ”Döende-svanen-serven” Imrell
Styrkor: Äger ett eget tennisracket och har spelat mycket Virtua Tennis på Playstationet
Svagheter: Typ allt som har med tennis utanför TV-spelsvärlden att göra. Servar som en 12-årig tjej :i
Övrig information: Har fördel av hemmaplan även i denna gren. Var dessutom kass på att agera nätspringare när han inte spelade match.

Namn: Michael ”Vilken servruta var det nu igen?” Kaustinen
Styrkor: Vattenpausexpert, stabila stoppbollar, hyfsad serve, löpstark
Svagheter: Tennisreglerna, smashar, baslinjeslag, returer med mera
Övrig information: Är expert på att skrika/prata med sig själv/låta när han spelar. Vissa likheter med John McEnroe finns där.
Var också grym som bollkalle när han inte spelade match.

Namn: Dima ”Jag har övat in ett speciellt träffa-ramen-så-blir-det-en-stoppboll-slag som är omöjligt att genomskåda” Bilan (på bilden)
Styrkor: Ramträffarna, baslinjeslagen, löpsteget, coolt förnamn
Svagheter: Finns inga
Övrig information: Skulle säkert spöa Roger Federer i tennis om han bara ville. Dima heter egentligen inte Bilan i efternamn, men eftersom jag inte kan tyda hans autograf kan jag inte ge er hans rätta namn. Hans specialslag ”ramträffen” var ruskigt svårt att stoppa. Han gjorde samma sak säkert 4-5 gånger, med perfekt resultat varje gång, så jag undrar om det inte var en inövad variant?

Namn: Tommy ”Jag har en grym förstaserve men jag slår den jämt i nät” Lindén
Styrkor: Förstaserven, gör få misstag
Svagheter: Förstaserven, humöret, domarinsatsen/hawk-eye
Övrig information: Sätter ungefär 1% av sina förstaservar, men när han väl sätter dom är dom livsfarliga. Dömde (enligt mig helt felaktigt) in en boll till Imrells fördel i våran match. Detta efter en lång granskning av nedslagsmärket som var precis utanför linjen.
Killen på bilden är inte alls Tommy, men eftersom jag inte hittade nån bild på herr Lindén så får han helt enkelt representeras av en kille som spelar i samma innebandyklubb som Tommy tidigare spelat i. Jäklar vad jag Googlar bra :z

Reglerna när det gällde IoKHEOSFOSIRPIDR-OS var enkla, den som placerar sig bäst av mig och Imrell vinner grenen. Nu ville det sig dock så illa att jag och Imrell möttes i första matchen [?]
Efter en skandalös domarinsats (Tommy agerade hawk-eye och gransade nerslagsmärket helt fel) så krossades dock Imrell av mitt bländande spel. 3-1 i game skrevs siffrorna till, och den här gången skulle man ha flest poäng också (sketna minigolf)! :i

Ställningen efter den andra grenen: 1-1


Skriver klart inlägget imorgon (idag) när jag vaknar sen…”
Hämtade en dyngrak lillebror och hans fruntimmer på stan för typ en timme sedan. Tog svängen förbi McDonalds och sen släppte jag av en Big Mac och kompani, ett McDonaldsglas, en lillebror och ett fruntimmer i Simsville (där hon bor). Nu sitter jag här och försöker kämpa ihop ett blogginlägg. Skrivkrampen är mördande just nu [?]


Vi tar en sammanfattning av Skutskärsvistelsen:


Borlänge var, som jag tidigare nämnt, fullsmockat med påverkade ungdomar. Jag tog ett kort på alla dessa människor, och såklart lyckades jag fånga EN person på bilden… Dessutom går hon med en barnvagn, alltså är hon nog inte ens en festivalbesökare. Epic fail med andra ord.

Skutskär luktade lika illa nu som förra gången. Jag glömde ta med mig klänypan också, så när lukten väl kom in i bilen första gången höll jag på att kräkas. Fy fan vad det luktade. Att någon kan bo i en stad där det luktar sådär är för mig en gåta. Imrell är lite av en hjälte som står ut.

Jag åkte till Imrell på tisdagen så att vi skulle kunna se Sverige – Serbien på TV. Vad jag inte tänkte på var att han hade match samma dag – Imrell tränar nämligen ett damlag i fotboll. Gefle IFs division 3-lag för att vara exakt. Och nu ville det sig så illa att dom hade match EXAKT samtidigt som Sverige spelade mot Serbien. Vi kan ta en kort sammanfattning av dom båda matcherna så ni kan fundera på vilken ni helst hade sett:

Gelfe – Hofors
1:a minuten: Domaren blåser igång matchen
3:e minuten: (Matchens höjdpunkt) Domaren beordrar Hofors att byta tröjor eftersom deras vita tröjor är på tok för lika Gefles ljusblåa tröjor. Utsikten är underbar i 45 sekunder.
45:e minuten: Domaren blåser för halvtid. Jag gäspar.
45:e minuten: (efter pausen) Domaren blåser igång andra halvlek
52:a minuten: Någon som kan liknas vid ett skott på mål avlossas. Bollen studsar 5 meter utanför. Jag halvsover.
89:e minuten: Gefle får skottläge 2 meter från mål. Med en strumprullare gör dom 1-0. Lagets tränare är överlycklig, och hans glädjeskutt hade nog tagit honom över 2,5 meter om det varit höjdhopp. Publiken hade säkert varit överlycklig om det funnits nån :i
92:a minuten: Domaren blåser av matchen. Gefle vinner med 1-0.

Sverige – Serbien
1:a minuten: Domaren blåser igång matchen
8:e minuten: Marcus Berg gör 1-0 till Sverige. Malmö New Stadion exploderar.
14:e minuten: Sverige får straff
15:e minuten: Marcus Berg slår in straffen – 2-0 till Sverige. Cirka 18 000 personer firar som galningar.
21:a minuten: Marcus Berg (vem annars? :P) blir brutalt nertacklad av en serb. Hela världen ser att det är rött kort, men domaren lyckas ta upp fel kort och bara ge sopan gult. Publiken är vansinnig på serben.
26:e minuten: Serbien gör 2-1 efter en hörna. Publiken är knäpptyst.
29:e minuten: Toivonen får ett friläge på grund av att gräsmattan fäller en serb. Som tur är har Toivonen inte klippt tånaglarna på morgonen och han får en tå på bollen precis före målvakten. 3-1 till Sverige! Jag sitter fortfarande och kollar på Gefles damer och lyssnar på en radio som någon har med sig :<
45:e minuten: Domaren blåser av första halvlek. Aftonbladets reporter sammanfattar halvleken såhär: ”Det är nog den bästa halvleken jag någonsin sett ett svenskt landslag göra”. Jag läser detta via min mobil och gråter en skvätt inombords över att jag missat en galet bra halvlek :c
45:e minuten: Domaren blåser igång andra halvlek. En serb blir utvisad efter typ 45 sekunder då han får sitt andra gula kort.
69:e minuten: En till serb blir utvisad efter en hårt dömd utvisning. Domaren tycker att serben armbågstacklar svensken, serberna håller inte med.
93:e minuten: Matchen är slut, Sverige är i semifinal! Publiken hyllar spelarna och alla är glada.

Efter matchen åkte vi hem till Imrell igen. Tilläggas kan att vi hade två av spelarna i baksätet. Den ena hette Bella och var 17 år. Den andra hette Elin och var enligt hon själv 16 år, men jag tror snarare hon var 12 :i Hon skulle i alla fall åka till USA i augusti (tror jag) för att plugga och spela fotboll i Florida :n Lite väl fuskigt tycker jag…
Bilden ovanför föreställer en Imrell som skriker i falsett ”DÖDA DEN DÖDA DEN DÖDA DEN!!!!!” eftersom hans mamma jagar en megageting ute på balkongen. Jag skrattade som en tok när jag såg vilken kärring Imrell är :i

När jag och Imrell umgås så gör vi alltid en sak: Vi sätter lite pengar på diverse matcher. Jag satsade totalt 60 kronor på några olika matcher, varav 19 kronor på en 28-oddsare med ett gäng matcher jag hade noll koll på :iEfter detta var det dags för veckans stora mål: IoKHEOSFOSIRPIDR-OS (Imrell och Kaustis Helt Egna Olympiska Spel För Oss Som Inte Riktigt Platsar I Dom Riktiga Olympiska Spelen)


Fortsättning följer…

Borlänge har invaderats av en miljon överförfriskade ungdomar, alla med en sak gemensamt: Dom har kass musiksmak.
Ungefär lika många tält har slagits upp och cirkus två miljoner spyor har spritts över stan. Dessutom fungerar varenda hörn som pissoar. Ja ni förstår nog: Peace and Love-veckan pågår just nu.

Jag, som är rutinerad efter några års kaos, tog bilen och körde så långt bort jag bara kunde. Till ett ställe som ingen egentligen vill besöka: Skutskär.

Anledningen till att ingen vill besöka denna metropol är att lukten här påminner starkt om lukten på Peace and Loves camping, eller som Ronny och Ragge skulle ha uttryckt det: ”Det luktar skit”.
Ett pappersbruk är allt som krävs för att skrämma bort turister. Skulle Peace and Love anordnas här i Skutskär skulle antalet besökare uppgå till cirkus fyra personer. Imrell (som jag besöker just nu), hans kompis Tommy, random alkis som fått ett gratispass för att han städade toaletterna och Tomas Di Leva (han bor tydligen här i närheten).

Nu anordnas (tyvärr) inte Peace and Love här, så jag fick lov att åka hit istället. Som tack kommer jag att vinna OS*, 28-dubbla (vad kallar man det?) en tjuga, skjutsa en 12-årig 16-åring fram och tillbaka till Gävle tre gånger samt få en ny wonderbaumlukt i bilen: pengar.
Dessutom missade jag Sveriges match mot Serbien för att jag istället kollade på en division 3-match i damfotboll. Att se den var ungefär lika roligt som att titta på när gräs växer, men det blev tillslut ett mål i alla fall. Samtidigt pågick ”den bästa halvleken jag någonsin sett ett svenskt landslag göra” (som Aftonbladets reporter benämnde den) på TVn :< "Ja ä intä bittär" [?]Imorgon åker jag hem, inte för att jag egentligen har så mycket emot Skutskär (förutom lukten!) utan för att jag vill se hur mycket Borlänge har förändrats på dom här 4 dagarna. Kommer jag t.ex få vada i festivalspyor när jag kommer hem? Kommer det gå att åka bil på gatorna eller ligger det trasiga glasflaskor överallt? Spännande är bara förnamnet…

Michael Jackson är död också… Lite sådär småsynd ju. Om 20 år kan man inte längre klia sig i skrevet när man känner för det, och bara utbrista ”aooouuh!” för att slippa konstiga blickar. Då måste man istället förklara vad man håller på med: ”När jag var ung fanns det en svartklädd kille som tog sig i skrevet och ropade sådär, vi kallade det för dans”.

För mycket text, men jag har inte skrivit på några dagar nu. Jag har bilder till minst 3 inlägg som ligger och buffrar just nu – jag måste bara skriva klart dom. Dom bör väl dyka upp i helgen.

Förresten är Ghostbusters till PS3an coolt. Att slakta marshmallowsgubben med protoner är riktigt skoj ju :i

Nu slutade tangentbordet funka också… Jag får tolka det som ett tecken på att jag ska sova (jo, man kan skriva på datorn med enbart en mus – det tar dock sjukt lång tid att skriva i jämförelse med ett tangentbord)… God natt bloggen. Jag ska försöka mata dig med nåt inlägg imorgon när jag kommer hem också…

Och nej Jonas, det luktar inte pengar här i Skutskär…

* Mer information kommer
Dagen började kl 11:30 när Jonas väckte mig. Han rapporterade att San Jose spelat kryss i sin match, så min tippade hundring försvann där :r
Efter det begav vi oss till Gävle. Jonas halvsov i bilen.

Sjukt roligt företagsnamn: N-H-EL :D

I Gävle köpte Jonas Tomb Raider: Underworld till PS3an, och efter hela 30 minuter i storstan bestämde vi oss för att bege oss till mot Skutskär igen. Nästa stopp var Hemköp. Godis (rosa gaypåsar idag igen) var det som stod på inköpslistan.

Efter att vi kommit hem till Jonas och lirat Tomb Raider nån timme så var det dags för dagens (årets?) höjdpunkt. Jonas köpte/laddade hem NHL Arcade från Playstation Network…

Spelet är ungefär som en arkadversion av NHL09 där spelarna har jättestora huvuden (av någon konstig anledning) och det finns en massa uppgraderingar” gubbarna kan få. Spelaren kan skjuta jättehårt, växa och bli större (för att kunna tackla bättre), dom kan frysa fast i 30 sekunder och…

… målvakterna kan bli tillfälligt uppgraderade (dom blir JÄTTEstora).

Ännu roligare är när målvakten blir mini-liten (den där lilla saken vid vänster stolpe).
Med andra ord är NHL Arcade ett riktigt höjdarspel helt enkelt, speciellt när man är minst två som spelar.

Sen slog Jonas över till tv-kanalerna en sväng. Vi hann märka att tanten i Lets Dance var tvungen att använda rollator. Så sjukt pinsamt att någon med rollator kan medverka i ett dansprogam :s

Kvällen avslutades med filmen Eagle Eye . Riktigt bra rulle. Borde ses av alla som inte sett den än. Orkar inte dra nån recension, men den får iaf 5/5 i betyg.
Betyg: [!] [!] [!] [!] [!] ”
Dagen började med en resa till Stora Skedvi för lunch med Angelica. Kyckling, ris och bearnaisesås stod på menyn. Riktigt stabil frukost :) Pga copyrightbråk (läs: en trotsig Angelica) så får jag inte lägga upp bilden jag tog på henne och middagen.


Efter det så bar det av. En ganska vacker väg med snötackta träd vid sidan av.
Hastighetsgränser är till för att följas. Inte åka fortare än sådär på 110-vägen.
Tävlingen resans smutsigaste baklucka” hittade sin vinnare strax utanför Gävle.
Väl inne i Gävle gick det inte riktigt så fort som jag ville… xPOch nog fan tog vägen plötsligt slut… Jag hade åkt fel. IGEN. På samma ställe som förra gången jag åkte hit :r Skitstad (både lukt och vägar).
Efter en otrolig vändning så var jag åter på rätt väg. Skutskär närmade sig och ”låt-luften-cirkulera-inne-i-bilen-knappen” måste såklart tryckas in.
Pruttluktsmaskinen!
Äntligen framme! Stort att Jonas bor på Vintervägen också.
Jonas satt kvar på samma ställe som jag lämnade honom när jag sist åkte härifrån xP
Dagen bestod av godishandlande på hemköp, lövbiff och pommes, NHL 09 på PS3an (vi ägde) och hockeylandskamp mellan Ryssland – Sverige (3-4).
Kom ihåg, ska du till Skutskär, glöm inte klädnypan…