Close

Category Archives Drömmar


Jag ligger här funderar. Läste nyss lite i Flashbacks religionsforum och jag kan inte låta bli att tycka att folk som tror på en Gud är idioter. Sorry, det är hårda ord, men jag tycker det. Men ni får såklart tycka och tro på vad ni vill. I alla fall är anledningen till att jag tar upp det här för att jag kom in på en annan sak när jag läste där: Universum.

Universum är löjligt stort och jag tycker universum är sjukt fascinerande. Jag brukar ligga i sängen med Google Sky på mobilen och titta på stjärnorntecknen och alla planeter vi har i vårat solsystem. Jag blir lika till mig varje gång jag får syn på en av planeterna där på mobilskärmen: Oh, där är Saturnus. Vilken överraskning!”. Då snackar vi ändå bara planeterna som finns i vårat solsystem. Och universum är enormt mycket större.Många brukar prata om att dom vill ut och resa innan dom blir gamla. Eller, dom vill ut och resa när dom blir gamla också, men dom vill ut och resa för att se och uppleva världen innan dom dör. Jag är likadan – jag vill också se kinesiska muren, fira jul på en sandstrand i Australien, titta hockey i USA och äta croissanter i Paris innan jag dör. Jag vill också tågluffa runt i Asien, åka transsibiriska järnvägen, simma med delfiner, hoppa bungyjump i Brasilien och… ja, ni förstår – jag vill göra en massa saker helt enkelt.

Om vi leker med tanken att jag säger upp mig från jobbet, slänger in en lottorad och vinner 200 miljoner för att sen resa jorden runt för resten av mitt liv: då skulle jag kanske hinna med att göra en stor del av allt det jag vill göra. Det lär dyka upp nya saker på vägen, men jag tror nog att jag skulle hinna med dom viktigaste sakerna innan jag trillar av pinnen i alla fall. Då snackar vi om ett scenario där allt går som jag vill. Så kommer det aldrig att bli.Redan här börjar jag känna ångesten för att hinna med att uppleva världen. Jag vill hinna göra alla dom där sakerna innan jag dör, men eftersom jag är realist vet jag att jag inte kommer hinna med det. Oavsett hur hårt jag kämpar så kommer jag aldrig få genomföra alla planer jag har här i livet.
Det må låta sjukt, men vid 24 års ålder börjar jag få ångest över att inte hinna med mina drömmar. Jorden är för stor och tiden är för knapp.Sen börjar jag tänkta på framtiden. Tänk er om några hundra år när vi kan bege oss ut i rymden, kanske kan vi nångång besöka andra solsystem för att se hur det ser ut där? Kanske åker man då inte på semester till Vattenlandet i Leksand utan till Vattenplaneten i solsystemet X35BB788Y istället? Eller så åker man på solsemester till någon cool planet och flyger omkring i tyngdlöshet samtidigt som man blir brun.

Om ni tänker efter, hur många unika platser och varelser finns det inte på jorden? Det är så många häftiga saker att jag inte ens kan skriva ner alla. Noshörningar, djunglar, solnedgångar, berg, hav, rev, hajar och tacos är bara några av dom sakerna som fascinerar mig – och sen är universum flera miljarders miljarder gånger större än jorden. Tänk er vilka saker som finns där ute… Tänk hur många fantastiska saker vi aldrig kommer ha en chans att få se. Saker vi inte ens kan föreställa oss, föremål som är vackrare än en Big Mac ute i solskenet och utsikter som får en thailändsk strand att se ut som en soptipp.

Jag får faktiskt lite ångest av att veta att jag aldrig kommer få se allt det där. Det är hemskt på något vis…”

Planeringen inför Irlandsjobbandet har börjat tagit fart. Som vanligt börjar jag alltid med det roligaste först, i det här fallet gäller det inköpet av en ny laptop. Den här Sony Vaio-modellen har dels 1920 x 1080 pixlars upplösning vilket gör den perfekt för pokerspelande, och dessutom är den så sjukt jävla snygg att man bara vill fortsätta stirra på den. Hade jag fått välja mellan att sova bredvid Emma Watson
eller den här datorn så hade jag baskemig… sovit mitt emellan dom båda. Det går inte att välja mellan två 10-poängare.

9 999 kronor kostar datorn… Undrar hur mycket det skulle kosta att få sova bredvid fröken Watson? :z

Billy Talent börjar närma sig Sverige :n Enligt deras spelschema så kommer dom besöka England och sen Tyskland. Sen… vänder dom och åker åt andra hållet :c Varför kan dom inte komma till Sverige föööör? Håller tummarna för att dom släpper fler datum snart och att minst ett av dom är i Sverige.

Annars spelar dom i Dublin den 25:e oktober eller London den 1:a november… Orkar man? :f
Nån som är sugen på att åka till Rock im Park? :i Det är exakt samma sak som Rock am Ring, exakt samma artister, bara det att det inte är riktigt slutsålt än :w Schema finns här.Biljetten kostar 1400 kr, bilresan ner kostar 3200 kr och sen kostar väl mat och sånt lite också. Dock kan man ju dela på matkostnader/bensin. Men, det bråttom. Är du seriöst sugen på att åka, hör av dig fort isf! Vi lär åka typ på torsdag senast om vi ska hinna :i

Jo, jag är 100% seriös. Jag pallar inte att sitta hemma och vara tråkig. Jag har inget emot om jag inte känner dig som vill med heller. Jag kör gärna hela vägen också, bara jag får nån att splitta bensinkostnaden med. Bor du nånstans mellan Borlänge och Tyskland är jag öppen för en eventuell upphämtning också.
Jag är knappast farlig, och jag skulle nog inte ens klara av att råna någon även om jag försökte. Dessutom är jag ganska öppen med vem jag är, så du lär ganska lätt kunna spåra upp min adress och mitt telefonnummer om jag är dum mot dig.


Två krav för att jag ska acceptera dig:
Duscha innan jag hämtar dig
Betala när du sätter dig i bilen (jag kör dig såklart hem också)

Från och med now är jag gonna skriva endast on english här on the blogg. Detta because jag must förbättra my englishka skills. Det som is on the schema just härnäst is to packa the bag, and after that åker jag to Angelica. Och tomorrow klockan 09:00 börjar vi the resa towards London.

I dont really vet hur much jag am gonna uppdatera the blogg från and with nu because of the bloggflytt thats pågoing. But jag will verkligen make sure att jag uppdaterar the blogg as fort as möjligt when i get hem. The bloggflytt will take place the 30:e this månad, så förhoppningsvis can jag få bloggen att work very soon after i get hem.

Wish me lycka till :)

PS. And förresten, thank you lillebrother för the godis and golfbollar. 96 stycken wonderfulla Toffifees smakar amazingly gott. Me like!
12