Close

Category Archives Drömmar


Jag ligger här funderar. Läste nyss lite i Flashbacks religionsforum och jag kan inte låta bli att tycka att folk som tror på en Gud är idioter. Sorry, det är hårda ord, men jag tycker det. Men ni får såklart tycka och tro på vad ni vill. I alla fall är anledningen till att jag tar upp det här för att jag kom in på en annan sak när jag läste där: Universum.

Universum är löjligt stort och jag tycker universum är sjukt fascinerande. Jag brukar ligga i sängen med Google Sky på mobilen och titta på stjärnorntecknen och alla planeter vi har i vårat solsystem. Jag blir lika till mig varje gång jag får syn på en av planeterna där på mobilskärmen: Oh, där är Saturnus. Vilken överraskning!”. Då snackar vi ändå bara planeterna som finns i vårat solsystem. Och universum är enormt mycket större.Många brukar prata om att dom vill ut och resa innan dom blir gamla. Eller, dom vill ut och resa när dom blir gamla också, men dom vill ut och resa för att se och uppleva världen innan dom dör. Jag är likadan – jag vill också se kinesiska muren, fira jul på en sandstrand i Australien, titta hockey i USA och äta croissanter i Paris innan jag dör. Jag vill också tågluffa runt i Asien, åka transsibiriska järnvägen, simma med delfiner, hoppa bungyjump i Brasilien och… ja, ni förstår – jag vill göra en massa saker helt enkelt.

Om vi leker med tanken att jag säger upp mig från jobbet, slänger in en lottorad och vinner 200 miljoner för att sen resa jorden runt för resten av mitt liv: då skulle jag kanske hinna med att göra en stor del av allt det jag vill göra. Det lär dyka upp nya saker på vägen, men jag tror nog att jag skulle hinna med dom viktigaste sakerna innan jag trillar av pinnen i alla fall. Då snackar vi om ett scenario där allt går som jag vill. Så kommer det aldrig att bli.Redan här börjar jag känna ångesten för att hinna med att uppleva världen. Jag vill hinna göra alla dom där sakerna innan jag dör, men eftersom jag är realist vet jag att jag inte kommer hinna med det. Oavsett hur hårt jag kämpar så kommer jag aldrig få genomföra alla planer jag har här i livet.
Det må låta sjukt, men vid 24 års ålder börjar jag få ångest över att inte hinna med mina drömmar. Jorden är för stor och tiden är för knapp.Sen börjar jag tänkta på framtiden. Tänk er om några hundra år när vi kan bege oss ut i rymden, kanske kan vi nångång besöka andra solsystem för att se hur det ser ut där? Kanske åker man då inte på semester till Vattenlandet i Leksand utan till Vattenplaneten i solsystemet X35BB788Y istället? Eller så åker man på solsemester till någon cool planet och flyger omkring i tyngdlöshet samtidigt som man blir brun.

Om ni tänker efter, hur många unika platser och varelser finns det inte på jorden? Det är så många häftiga saker att jag inte ens kan skriva ner alla. Noshörningar, djunglar, solnedgångar, berg, hav, rev, hajar och tacos är bara några av dom sakerna som fascinerar mig – och sen är universum flera miljarders miljarder gånger större än jorden. Tänk er vilka saker som finns där ute… Tänk hur många fantastiska saker vi aldrig kommer ha en chans att få se. Saker vi inte ens kan föreställa oss, föremål som är vackrare än en Big Mac ute i solskenet och utsikter som får en thailändsk strand att se ut som en soptipp.

Jag får faktiskt lite ångest av att veta att jag aldrig kommer få se allt det där. Det är hemskt på något vis…”

Planeringen inför Irlandsjobbandet har börjat tagit fart. Som vanligt börjar jag alltid med det roligaste först, i det här fallet gäller det inköpet av en ny laptop. Den här Sony Vaio-modellen har dels 1920 x 1080 pixlars upplösning vilket gör den perfekt för pokerspelande, och dessutom är den så sjukt jävla snygg att man bara vill fortsätta stirra på den. Hade jag fått välja mellan att sova bredvid Emma Watson
eller den här datorn så hade jag baskemig… sovit mitt emellan dom båda. Det går inte att välja mellan två 10-poängare.

9 999 kronor kostar datorn… Undrar hur mycket det skulle kosta att få sova bredvid fröken Watson? :z

Billy Talent börjar närma sig Sverige :n Enligt deras spelschema så kommer dom besöka England och sen Tyskland. Sen… vänder dom och åker åt andra hållet :c Varför kan dom inte komma till Sverige föööör? Håller tummarna för att dom släpper fler datum snart och att minst ett av dom är i Sverige.

Annars spelar dom i Dublin den 25:e oktober eller London den 1:a november… Orkar man? :f
Nån som är sugen på att åka till Rock im Park? :i Det är exakt samma sak som Rock am Ring, exakt samma artister, bara det att det inte är riktigt slutsålt än :w Schema finns här.Biljetten kostar 1400 kr, bilresan ner kostar 3200 kr och sen kostar väl mat och sånt lite också. Dock kan man ju dela på matkostnader/bensin. Men, det bråttom. Är du seriöst sugen på att åka, hör av dig fort isf! Vi lär åka typ på torsdag senast om vi ska hinna :i

Jo, jag är 100% seriös. Jag pallar inte att sitta hemma och vara tråkig. Jag har inget emot om jag inte känner dig som vill med heller. Jag kör gärna hela vägen också, bara jag får nån att splitta bensinkostnaden med. Bor du nånstans mellan Borlänge och Tyskland är jag öppen för en eventuell upphämtning också.
Jag är knappast farlig, och jag skulle nog inte ens klara av att råna någon även om jag försökte. Dessutom är jag ganska öppen med vem jag är, så du lär ganska lätt kunna spåra upp min adress och mitt telefonnummer om jag är dum mot dig.


Två krav för att jag ska acceptera dig:
Duscha innan jag hämtar dig
Betala när du sätter dig i bilen (jag kör dig såklart hem också)

Från och med now är jag gonna skriva endast on english här on the blogg. Detta because jag must förbättra my englishka skills. Det som is on the schema just härnäst is to packa the bag, and after that åker jag to Angelica. Och tomorrow klockan 09:00 börjar vi the resa towards London.

I dont really vet hur much jag am gonna uppdatera the blogg från and with nu because of the bloggflytt thats pågoing. But jag will verkligen make sure att jag uppdaterar the blogg as fort as möjligt when i get hem. The bloggflytt will take place the 30:e this månad, så förhoppningsvis can jag få bloggen att work very soon after i get hem.

Wish me lycka till :)

PS. And förresten, thank you lillebrother för the godis and golfbollar. 96 stycken wonderfulla Toffifees smakar amazingly gott. Me like!
Jag, precis som många andra, vill helst bli megarik utan att behöva jobba. Att bara kunna gå hemma och dra benen efter sig hela dagarna samtidigt som man fick betalt vore ju guld.
Om man sen kunde tjäna sisådär en miljon per dag vore det trevligt. Så jag har funderat lite på hur jag ska kunna lösa detta.

Nu var detta inlägg från början tänkt att handla om hockey vs. innebandy, men efter att ha skrivit 2500 ord om det så kastades allt i papperskorgen. Anledningen till att jag nämner detta är för att under tiden som jag skrev inlägget om hockeyn vs. innebandyn så dök en idé upp…

Jag ska göra något vettigt av den kanske största tillgången jag har: min bror! Jag har nämligen funderingar på att ”träna” honom till en supermålvakt. Jag tänkte binda fast honom i soffan för att sen inte svälta honom i ungefär en vecka. Efter det ska jag istället börja injicera honom med matolja. Detta ska pågå tills han når en vikt på ungefär 450-500 kilo.Efter det ska han fraktas till Detroit för att dumpas i ett av deras hockeymål i Joe Louis Arena. Sen ska benskydd, plock, hjälm och klubbhandske installeras på tjockisen. Sen är han så stor att han täcker hela målet.
Hans storlek bidrar till att han kommer hålla nollan i varje hemmamatch dom spelar.

Varför bara hemmamatcherna? Jo, dom lär ju inte kunna frakta 500 kilo lillebror till bortamatcherna. Men det lär förhoppningsvis inte behövas.

En annan viktig sak: jag kommer ta på mig jobbet som brorsans agent (han lär inte misstycka eftersom han ser ut, låter och pratar ungefär som Jabba The Hut).Så eftersom brorsan kommer hålla nollan i alla hemmamatcher så vinner Detroit i alla fall alla dom matcherna (går det inte att få pucken förbi målvakten så kommer man aldrig förlora).
Vinner man varje hemmamatch går man garanterat till slutspel.

Nu vet jag inte hur det fungerar med hemma- och bortamatcher i NHL, men jag hoppas Detroit får en mer hemmamatch än bortamatch hela vägen genom slutspelet, eller att dom vinner minst en bortamatch i varje omgång. Gör dom det så kommer Detroit att vinna varenda Stanley Cup fram tills år 2030 eller nåt (jag vet inte riktigt hur länge man lever om man väger 500+ kilo). Då kommer laget ses som ”bäst i världen” och brorsan kommer få en massa priser eftersom han är så hutlöst bra. Jag listar dom priser som han är garanterad efter första säsgonen i NHL (sen finns det 3 andra han säkert också kan få):


Hart Memorial Trophy - Den mest värdefulla spelaren för sitt lag
Vezina Trophy - Den bästa spelaren på sin position
Calder Memorial Trophy - Årets nykomling
Lester B. Pearson Award – Seriens bästa spelare

Det är nu det börjar bli intressant på riktigt. Jabba The Hu… förlåt, brorsan kommer bli världshistoriens bästa spelare någonsin (noll insläppta på ca. 100 matcher under första säsongen är ju rätt okej) :o
Eftersom laget som har honom är garanterade att vinna Stanley Cup kommer han få sjuka löneerbjudanden (Zlatan, släng dig i väggen).
Vad är då det trevliga med att min lillebror blir världsstjärna?

Jo, hans agent (jag :z ) har ju tidigare skrivit kontrakt med honom att jag ska få 50% av hans årliga lön som tack för att jag gjort honom till världens bästa. Förresten, 50% låter väl rimligt? Jag måste ju få lön för allt arbete jag lagt ut på honom :P

Jag har överslagsräknat lite på det där, men jag kan tänka mig att brorsan får ungefär 750 miljoner kronor per säsong (reklam och annat inräknat). Hälften av detta (min lön) blir då 375 miljoner kronor – per år. Det får väl ses som helt okej?

Då har jag uppnått mitt mål: Jag kan gå hemma och slöa resten av livet och ändå tjäna lite mer än en miljon om dagen ;) Vad kan gå fel lixom? :D

Nu återstår det bara att få fast brorsan innan han läser det här… ._o

Var till McDonalds för några timmar sedan. Blev en Big Mac & kompani plus en extra cheeseburgare. Smakade ofantligt gott :D

Kände mig extra cool när jag satt och spelade luftgitarr under tiden dom fixade maten. Eller inte. Svårt att vara normal när man lyssnar på bra musik :@ Man blir lite sådär lagomt störd i huvudet. Man ska väl få släppa loss ibland också antar jag :j

Skulle länka låten jag lärt mig på min luftgitarr, men såklart har skivbolagsäcklen tagit bort videorna [?] Idioter.
Tack vare det så halkade jag in på Rock am Rings hemsida… Shinedown, Billy Talent, Black Stone Cherry, Limp Bizkit, Madina Lake, Papa Roach och The All American Rejects är band som är klara för festivalen. Och det är bara dom banden jag verkligen vill se, sen finns det massa ”Jag-kommer-se-dom-bara-för-att-jag-kan”-band också :o
Dyker Nickelback upp där så säljer jag min kropp till medicinska experiment för att kunna åka.

Buuuu, varför bor man inte på nåt bättre ställe? :<
Idag har dagen bedrivits med att städa. Hela huset skulle städas. Städning är ju bland det roligaste jag vet. På topplistan ligger det nånstans mellan att slå mig själv på knäet med en hammare och dricka vatten direkt ur toaletten. En riktig höjdare alltså (ni som inte förstår ironi bör sluta läsa min blogg direkt).
Dagen har med andra ord varit dödstråkig. Jag har dammat, jag har torkat golv, jag har dammsugit och jag har hatat varje sekund av det.
När jag flyttar hemifrån (vid 40 års ålder nånstans) ska jag förbjuda städning i min bostad. Inget snack om saken.

Måste bara visa er en bild på min nyinköpta tandborste. En fulare tandborste har nog inte tillverkats genom tiderna ._o Undrar hur dom tänkte när dom kom fram till att grönt, ljusgrönt, blått, ljusblått, rött (osv) skulle göra sig bra tillsammans [?]
Jag vill ha pingvinmodellen istället! Sjukt cool:


Försöker just nu få tag i Nyström. Han har förhoppningsvis kvar mina bilder från Londonresan med Imrell förra året. Tänkte jag skulle slänga upp dom här på bloggen sen. Dock är jag inte säker på att bilderna finns kvar.
Resan var otroligt rolig iaf. Alla borde få chansen att besöka London och se Arsenal spela inför ett fullsatt Emirates.
Nickelback närmar sig Sverige. Dom spelar i England i slutet av Maj. Då borde dom väl orka hit strax efter? Tycker jag… Dom kanske spelar på Rock am Ring i Tyskland i början av Juni också? Festivalen börjar den 5:e Juni. Skulle vara otroligt kul att åka dit isf. Både Nickelback och Billy Talent spelar isf där.

Det känns dock lite överdrivet att åka 1531 kilometer enkel resa för att se två band. Nu kommer man väl se bra många andra band också när man väl är där. Men tänk om…
Tänk om Linkin Park skulle komma dit :o Globen var magiskt förra året. Eller om… det här blir nog bloggens första lista! Band som skulle vara intressanta för ett eventuellt äventyr till Tyskland:

Klicka här för att slajda fram listan (klicka igen för att dölja den)

Det finns en realistiskt chans att dom dyker upp
Grupper som är tillgängliga/har nytt album på g/festivalen passar in i turnén
Paramore
Hoobastank
Nickelback
Fall Out Boy
Papa Roach

Mittemellan
Grupper som har spelat i Tyskland nån månad innan/precis har avslutat sin turné
Shinedown
Avenged Sevenfold

Strax under tveksamt på skalan
Grupper upptagna med annat/spelade på festivalen förra året/inte känner till Tyskland
Linkin Park
Daughtry
Puddle of Mudd
Black Stone Cherry
Seether
Jimmy Eat World
Serj Tankian

Färdiga
Billy Talent

[ Stäng listan ]


Frågan är ju hur man ska ta sig dit. Sen hur det blir med sommarjobb. Ska man ha med sig nån om man väl åker? Isf kan man ju bila om vi är några stycken.
Budget? Om man skulle åka bil skulle bensinen (tur och retur) kosta sammanlagt omkring 3000 kr. Fyller man bilen med folk blir det ca. 600 spänn per person. Sen kostar biljetten till festivalen 1400 ungefär.
Vad kan maten kosta tro? På Hultsfred i somras levde jag typ på munkar och pizzaslice :r Otroligt gott, men inte sådär jättebra för magrutorna…
Undrar hur mycket man gjorde slut på på Hultan egentligen? Under tusenlappen måste det varit iaf. Sen är man ju en riktig tråkmåns som inte dricker också, så då slipper man iaf den (största) utgiften.
En GPS skulle ju vara bra att ha för en gångs skull. Kanske kan få tag i nån som har en och är villig att låna ut den? Det är ju knappast nån risk att den går sönder om den ska med på festival :< Nä, GPS går nog bort redan nu...

Skulle iaf vara ett otroligt äventyr om man nu verkligen får för sig att genomföra detta.