Close

Category Archives Youtube

Jag säger som kommentatorn: OTTA BAILA LA KÖNTELLA HÖRREJTA JÖSSESA TA KYLLÄ HARRRU HATTA LATTU KYNI TOYVA MÅÅÅÅLI MIKAEL GRANLUND KOOKA NONSESELLA ONSESELLA E HAKI PERRO TOTKIMAR HÖRRUI JÖSTAS

Det är bland det sjukaste jag sett någon göra i en ishockeyrink.
Jag minns när man var ung och satt på Youtube och kikade på det där berömda klippet från 1996 där Mike Legg för första gången visade
hur man gör en zorrofint på hockeyplanen. Man fattade inte vad som hände när man såg det första gången och det var så coolt att man nästan gjorde i byxan.
Sen dess har Robert Nilsson gjort samma sak
i AHL och Rob Hisey provade en utvecklad version
på en skills competition för Oilers nån gång för längesen, men ingen av dom gjorde det i ett läge som ens kan liknas vid det här…

Granlund gör det där i en VM-semifinal vid ställningen 0-0… Helt sjukt snyggt och jag vet inte riktigt hur han kommer på att göra det han gör. Han lär få berätta om det här målet så galet många gånger när han väl åker över till Minnesota för att spela NHL i framtiden, men jag tror han kan leva med det :i

Men fan om han gör det mot Sverige på söndag…

– Hi Barbie! Hi Ken! You Wanna Go For A Ride? Sure, Ken! Jump In!

Alla minns den där låten. Jag låg själv i min säng och skulle sova med hörlurarna på och hörlurssladden helt utsträckt (för att dom skulle nå från stereon till sängen) när NRJ plötsligt drog igång en låt jag inte hade hört förut. Den lät otroligt studsig och den lät… lite som det där rosa Hubba Bubba-tuggummit
ser ut ungefär. Väldigt inbjudande och väldigt glädjespridande.

Efter det var alla helt fast. Låten Barbie Girl kom att bli en av dom bästa sommarhitsen genom tiderna och succén var helt absurd.
Albumet Aquarium (spf) är något av det bästa som släppts inom popmusiken och är någonting som alla som levde under 90-talet på något vis kan relatera till. Aqua dominerade väl alla listor som kunde domineras och dom blommade ut för det svenska folket TV-programmet Voxpops topplista.

Aquarium släpptes 1996 och sen var det tyst fram till 2000 när Aquarius släpptes. Strax efteråt splittrades bandet och danskarnas stolthet nummer ett upplöstes tills endast en greatest hits-skiva återstod.

Men sen blev det helt tyst från Aquas håll. Rene, Lene, Søren och Claus hade väl alla fullt upp med att försöka göra av med alla dom miljarders miljoner som dom tjänat in som tuggummipoppande musikidoler, så musiken fick ligga på hyllan helt enkelt. Förståeligt, absolut, för vem hade inte glassat som en dåre om man hade några hundra miljoner kronor på kontot? Ballt att fixa ett kontoutdrag där förresten – Tillgängligt på kontot: 897 243 112,74 kronor”.

Men så, efter mer än tio års tystnad, började stålarna plötsligt att sina. Lene traskade ner till bankomaten en vacker sommardag för att plocka ut lite pengar när hon till sin förskräckelse noterade att hon snart bara hade 112 miljoner kronor kvar på kontot. Paniken var ett faktum så hon ringde upp sina gamla Aqua-polare och fick höra liknande historier från dom också. Så vad gjorde dom?
Nej, dom satsade inte alla pengar på rött på roulettebordet, dom bestämde sig för att återförenas!

… och jag hade ingen som helst aning om vad som var på väg att hända. Men så satt jag på jobbet i fredags och surfade runt på några Spotify-relaterade hemsidor när jag snubblade över en sketet långsam sida vid namn SpotiChart.com.
Där kunde man se vilka låtar som varit populärast på Spotify (spf) under gårdagen. Jag hade ingen aning om listan stämmer, men den kändes pålitlig i alla fall, så jag gick igenom låtarna. Det var några irländska låtar (Saint Patrick's Day), något från Jennifer Lopez, Lady Gaga och helt plötsligt så frös tiden samtidigt som jag läste bokstäverna A-Q-U-A i listan. How R U Doin (spf) hette låten och jag förstod direkt att förkortandet av både ”are” och ”you” i låtnamnet var ett solklart bevis på att dom nu hade riktigt ont om pengar – men dom hade släppt en ny låt!!!

Aqua är inte längre vad dom var förut, det kan jag direkt säga. Men dom har gått vidare och utvecklats till typiska topplisteartister igen. Den här gången för att kanske erövra 2000-talet istället.

Och jag tycker låten är fantastisk…

Aqua – How R U Doin (spf)

Förlåt om det blir två youtubeklipp på rad här, men jag kan inte låta bli. Hittade den här låten när jag surfade in och kollade vilka låtar som var populärast på iTunes topplistor i dom olika länderna och jag kunde inte låta bli att skratta när en låt med den titeln låg etta på irländska listan :i

Ni förstår nog inte humorn förrän ni suttit på bussen här i Dublin och blivit omsprungen av en gympaoverallsklädd så kallad knacker. Det är såna människor som bor i dom värre områdena av Dublin (typ Finglas), rider på hästar istället för att kör bil, rånar folk med golfklubbor och har exakt likadana frisyrer.

Men förstår ni hur det ser ut här så är låten fortfarande kass. Men texten är fantastisk :i


I'm at Amanda's weddin, In a church on Thomas Street
I'm lookin at a bridesmaid, and she lookin back at me
And when the service ends, ask her if she wants a lift
back to the hotel, anything goeS, well finger and a shift
She says Fitzy drives a Mitzy, and he offered me a spin
Enda have a Honda, so I might just go with him
and Darren Gibney said he bring me in his Subaru
so what the fuck would make you think I'd wanna go with you

I said Fuck your Honda Civic, I've a horse outside
fuck your Subaru, I have a horse outside
and fuck your Mitsubishi, I've a horse outside
if you're lookin for a ride I've got a horse outside
She said I don't believe ya
I said it's fuckin true
I swapped him for a bag of yokes in 1992
I don't need insurance, I don't need no parkin space
and if you try to clamp my horse he'll kick you in the face
I don't pay no tax, fuck NCT
you'll arrive in style if you ride with me
and the boys are walkin over, jinglin their keys
I look the fuckers up and down and give them one of these

I said Fuck your Honda Civic, I've a horse outside
fuck your Subaru, I have a horse outside
and fuck your Mitsubishi, I've a horse outside
if you're lookin for a ride I've a horse outside

Giddy up now baby, bless my soul
I rode the fucker round a field back since he was a foal
He runs a bit like Shergar, and he jumps like Tír na nÓg
He looks like Billy Piper after half an ounce of coke
and the boys are lookin jealous, as I lead yer one away
and just before I close the door I look at her and say
Would you be my girl, and she says I will of course
if ya grab me by the ponytail and ride me like a horse
ya!

Fuck your Honda Civic, I've a horse outside
fuck your Subaru, I have a horse outside
and fuck your Mitsubishi, I've a horse outside
if you're lookin for a ride I've a horse outside